Святий Миколай у "Сузір'ї"

Святий Миколай у "Сузір'ї"

З давна ведеться, що святий Миколай є почесним охоронцем всіх дітей. І саме в цей день вони чекають гостинців від доброго Миколая, які заздалегідь готують турботливі дорослі: батьки, педагоги, органи влади, громадські діячі тощо. У КЗО "Криворізька спеціальна школа "Сузір'я" ДОР" свято Миколая в цьому році відзначали особливо цікаво: в гості до дітей завітали актори Theater of mimic and gesture RAINBOW (Театр міміки та жесту "РАЙДУГА") на чолі з заступником голови центрального правління Українського товариства глухих Тетяна Кривко. А ініціював цю зустріч народний депутат Юрій Корявченков разом зі своєю дружиною Тетяною. Гості прибули з самого ранку, оглянули школу, навчальні кабінети, класи, поцікавилися життям та успіхами дітей, особливе враження справив на них кабінет української жестової мови та його очільниця, випускниця цієї школи Ольга Біланова.
Далі відбулася цікава зустріч з професійного спрямування. Пані Тетяна познайомила учнів старших класів з історією створення громадської організації УТОГ, а кожен з акторів розповів свою історію професійного становлення.
І ось нарешті святкові розважальні заходи. З метою дотримання протиепідемічних вимог вони проходили в 3 тури: спочатку для учнів початкової ланки, потім учні нашої школи представили свою концертну програму, продемонструвавши неабиякі здібності та таланти, вразивши професійних акторів ритмічними танцями, емоційним виконанням пісень жестовою мовою. Наступним був святковий розважальний захід для старшокласників, на який завітали і депутати обласного та міського рівнів. Всі присутні: і діти, і гості, і педагоги були в захопленні від майстерних високопрофесійних виступів нечуючих акторів. А коли вони залучили до своїх виступів ще й дітей, педагогів і гостей - емоціям не було меж! Такий захід надовго залишиться в пам'яті і господарів, і гостей.
В кінці обох святкових заходів Святий Миколай, як і годиться, пригощав дітей солодкими подарунками, які придбали за рахунок субвенції депутатів обласної ради Олександр Савченко та Kolomoiets Anatolii
А в кінці дня відбувся «круглий стіл» за участю адміністрації, Тетяни Кривко, депутатів обласної ради, педагогів з порушенням слуху, які працюють в закладі. Спочатку всі присутні обмінялися враженнями від проведених заходів. Особливо приємно було почути від пані Тетяни, як представниці керівного органу громадського організація УТОГ, про відгуки дітей щодо навчання і перебування в школі. Зокрема вона відзначила, що дітям в закладі комфортно, затишно, їх тут люблять, а директор відноситься до дітей як батько. Далі відбулася дискусія щодо проблем навчання та реабілітації дітей з порушеннями слуху, ролі спеціальної освіти, спеціального закладу зокрема, впливу громадської організації на цей процес. Педагогічний колектив, учні КЗО "Криворізька спеціальна школа "Сузір'я" ДОР" висловлює щиру подяку всім причетним до організації цього унікального і такого корисного заходу:
- Корявченкову Ю.В., народному депутату;
- Чепчиній І.І., голові ЦП УТОГ;
- Кривко Т.О., заступнику голови ЦП УТОГ;
- Савченко О.М., депутату обласної ради;
Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.